معرفی بهترین پمپ آب و راهنمای خرید آن

nextapp
8 بهمن, 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

این روز ها افزایش شهر نشینی و افزایش جمعیت شهر ها موجب شده تا ساختمان های شهر رفته رفته ارتفاع و طبقات بیشتری داشته باشند. از آن جایی که آب یکی از حیاتی ترین نیاز ها می باشد، اگر از آن ساکنانی در ساختمانمان باشیم که در یکی از طبقات مرتفع زندگی می کند، حتما به پمپ آب نیاز پیدا خواهیم کرد. البته مطلب مذکور یکی از وجوه کاربردی پمپ آب می باشد که اخیرا اهمیت بالایی پیدا کرده است، پمپ آب علاوه بر کاربری خانگی، شامل کاربری کشاورزی، صنعتی و… می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.

در این مطلب سعی می شود تا با معرفی انواع پمپ آب، در انتخاب بهترین نوع آن بسته به شرایط، آگاه سازی کامل انجام داد تا مصرف کننده بهترین راندمان خروجی را از پمپ آب انتخابی خود داشته باشد.

در ابتدا به وظیفه پمپ آب می پردازیم. اصلا پمپ آب چه کاری انجام می دهد؟ زمانی که آب فشار لازم را ندارد، پمپ آب این وظیفه را دارد تا فشار آب را به مقدار لازم افزایش داده تا بتوان بهره کافی را از آن برد.

انواع عملکرد پمپ های آب

پمپ ها از نظر عملکرد به دو گروه تقسیم می شوند؛

مکانیکی یا جابجایی مثبت

این نوع پمپ ها برای جبران افت فشار و افزایش آن، از یک حرکت تناوبی، به صورت رفت و برگشتی عمل می کنند. در صنعت این پمپ ها به دو دسته تقسیم می شوند که در نوع اول با ورود آب به یک محفظه ثابت، با حرکت یک پیستون متراکم می شود. در نوع دوم آبی که از طریق ورودی ها وارد پمپ می شود با یک حرکت دورانی عمل فشرده سازی بر روی آن انجام می گیرد. یکی از ویژگی ها پمپ ها دینامیکی این است که دبی جریان زیادی ایجاد نمی کنند اما در انتقال آب در مسافت های زیاد کاربرد دارند.

دینامیکی یا جابجای منفی

طراحی پمپ های دینامیکی به این صورت است که انرژی را به صورت مداوم به سیال منتقل شونده، انتقال می دهد. به زبانی دیگر چرخش پره ها پمپ آب و افزایش سرعت سیال موجب می شود تا فشار مایع افزایش داشته باشد. پمپ ها دینامیکی انواع پمپ آب مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به پمپ های گریز از مرکز و پمپ های جریان محور اشاره کرد. بر خلاف پمپ های مکانیکی، طراحی پمپ های دینامیکی به گونه ای است که دبی جریان بیشتری ایجاد می کنند، به زبان ساده تر یعنی حجم سیال بیشتری بین دو نقطه جابجا کرده اما برای انتقال آب در مسافت های کمتر به کار می روند.

اجزاء یک پمپ آب

اگر بخواهیم اجزاء یک پمپ آب را به صورت کلی نام ببریم، عبارتند از :

  • موتور الکتریکی
  • شفت
  • پیستون
  • پره
  • یاتاقان
  • پوسته یا محفظه (آب بند)
  • دریچه های ورودی و خروجی

انواع پمپ آب مصرفی

به طور کلی انواع پمپ آب به پنج دسته تقسیم می شوند، از جمله پمپ آب خانگی، پمپ آب صنعتی، پمپ آب تاسیساتی، پمپ آب کارواش و پمپ استخری که در ادامه برخی از انواع آن ها، معرفی خواهند شد؛

پمپ استخری

این نوع یکی از پمپ های سیرکولاتور است که برای تصفیه و همچنین گردش آب استخر استفاده می شود. پمپ استخری از نظر هد نسبت به پمپ آب خانگی در توان برابر پایین و البته دبی بالا در همین شرایط نسبت به پمپ آب خانگی می باشد. وظیفه هد در پمپ ها استخری مقابله با افت فشار، توسط تجهیزاتی که بر سر راه لوله کشی هستند، است. این نکته را هم باید در نظر داشت که عبور آب از لوله خود به خود موجب افت فشار شده و جبران این افت فشار به عهده پمپ آب می باشد.

پمپ آب جتی

یکی دیگر از انواع پمپ آب، پمپ جتی است که از نوع سانتریفیوژ می باشد و عملکرد آن شبیه به پمپ بشقابی می باشد. از عمده ترین کاربرد پمپ جتی در مصارف خانگی است که البته ساختار آن در این مورد باعث شده تا طرفدار و شهرت زیادی در این زمینه داشته باشد. طرز عملکرد آن به این شکل است که با ایجاد خلاء در قسمت مکش، هوا را در انتها دفع کرده و آب را پمپاژ می کند. یکی از انواع پمپ جتی که به نام پمپ خودمکش در بازار معروف است، برای انتقال سیالاتی از جمله، اب آشامیدنی و مایعاتی که خورنده نباشند به کار می رود. این نکته هم قابل توجه است که قبل راه اندازی پمپ جتی، محفظه و بدنه آن حتما باید پر از آب شود، که اصطلاحا به آن عمل هوا گیری می گویند، انجام شود. در صورت عدم رعایت این موضوع آسیب جدی ای به پمپ خواهد رسید.

پمپ آب خانگی با مخزن انبساط

مخزن انبساط در بازار با نام های دیگری هم همچون مخزن دیافراگمی و یا منبع تحت فشار هم شناخته می شود. این منبع یا مخزن در پمپ این وظیفه را دارد که همیشه مقداری از آب تحت فشار را در خود نگهدارد. روند راه اندازی این نوع پمپ به این شکل است، زمانی که آب داخل مخزن به پایان برسد و یا فشار داخل مخزن از فشار تنظیم شده بر روی کلید فشار کمتر شود، پمپ شروع به کار می کند. به این شکل که آب با فشاری که از قبل در کلید فشار تنظیم شده است، در مخزن متراکم شده و به محظ باز شدن شیر، آب به درون لوله جاری می شود. این نکته را باید در نظر گرفت، که برای طولانی تر شدن عمر این نوع پمپ ها باید پمپی با منبع با حجم بالاتری تهیه کرد.

پمپ آب خانگی بدون مخزن

در دو صورت می توان از این نوع پمپ آب ها استفاده کرد، یکی این که بخواهیم پمپ آب های داخل آپارتمانی  و یا پمپ آب های کوچکی که برای آبگرمکن به کار می روند را مورد استفاده قرار دهیم.

از آن جایی که پمپ های بدون مخزن در داخل ساختمان نصب می شوند، باید الزاماتی برای نصب آن ها در نظر گرفت؛

  • نصب پمپ آب مجاور با دیوار های خارجی به منظور کاهش ورود صدا به داخل ساختمان
  • استفاده از لرزه گیر و عایق کاری دیواره ها

مهم ترین نکات در مورد راهنمای خرید پمپ آب

این موضوع بسیار قابل توجه است که بعد از انتخاب بهترین پمپ آب خانگی، فرآیند نصب و راه اندازی آن باید توسط متخصصین، البته پس از بررسی کامل شرایط، از جمله محل نصب و … . با این حال فقط به پیدا کردن یک برند و یا یک مدل خاص نمی توان متکی بود.

پیدا کردن بهترین برند پمپ آب خانگی

یکی از ملاک ها در انتخاب پمپ خانگی، مربوط به بودجه مصرف کننده می شود. بنابراین فقط انتخاب یک پمپ بر اساس مارک و برند شرط کافی ای برای خرید آن نیست. منظور این است که موارد بسیاری از پمپ های خانگی هستند، البته با برند هایی که کمتر شناخته شده اند اما در بعضی مدل ها و شرایط کارایی و قدرتمندی بیشتری نسبت به انواع دیگر دارند. حال در ادامه به برخی از برند های بهترین پمپ خانگی اشاره می کنیم.

  • پمپ راد (ایرانی)
  • پمپ استریم (چینی)
  • پمپ ابارا
  • پمپ گراندفوس
  • پمپ داب
  • پمپ پنتاکس
  • پمپ لوارا
  • پمپ لیو (چینی)

محل نصب بهترین پمپ آب خانگی

عوامل بسیاری در نصب و محل نصب پمپ آب خانگی دخیل هستند که از بارز ترین آن ها می توان به نوع پمپ آب و نوع ساختمان اشاره کرد.

نوع پمپ آب

همان طور که معلوم است انواع مختلفی از پمپ آب در بازار موجود است که بسته به نیاز خود و ساختمان محل زندگی باید پمپ آب را انتخاب کرد. بدون در نظر گرفتن مدل ها و برند ها، معمولا انواع پمپ آب های خانگی به دو دسته با مخزن تحت فشار و بدون مخزن تقسیم می شوند.

نوع ساختمان

منظور از نوع ساختمان تازه یا قدیمی ساز بودن ساختمان محل زندگی است که عاملی بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود. در ساختمان های تازه ساز به دلیل این که محل نصب از قبل در نقشه ساختمانی آن در نظر گرفته شده ، مشکل محل نصب بر طرف خواهد شد. اما اگر ساختمان قدیمی ساز باشد باید به دنبال مناسب ترین جایگاه برای نصب پمپ آب گشت.

جمع بندی

در این مقاله در وب سایت آتا بخار سعی شد تا با معرفی انواع پمپ آب و این که چگونه می توان بسته به نوع پمپ آب و عوامل و شرایط دیگر، بهترین پمپ آب خانگی را انتخاب کرد، آگاه سازی کاملی انجام شود.

امید است تا بهره لازم را برده باشید.ان

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.